LOGO_Positive Experiencing

Audio-oefening ‘Je prettig voelen’ (Download door te klikken op de link)

In deze oefening wil ik je uitnodigen om nu op dit moment prettige gevoelens naar boven te laten komen in je lijf. Je lijf voelt misschien niet echt lekker, je kunt zelfs nu pijn ervaren. Maar als je goed kijkt zullen er ook enkele prettige gevoelens zijn, zoals warmte in je armen of de stevige steun van de stoel of bank waarop je zit. Het is niet de bedoeling dat jij je helemaal goed zou moeten voelen. Maar iets wat maar een beetje goed voelt kan opgemerkt worden. 

Daarna wil ik je helpen om een moment en een plek in herinnering te nemen waarop jij je prettig hebt gevoeld: dat kan een plek zijn waar je van houdt, misschien wel een mooie plek in de natuur. En roep daarbij gerust weer het gevoel op dat je toen hebt gehad. Op de een of andere manier kan jij je bij die herinnering prettig voelen. En we maken dan ook tijd om daarvan te genieten. Dat helpt om meer het prettige gevoel te mogen toestaan.

Je kan deze oefening overal doen, liggend, zittend of wandelend. Je hoeft je van tevoren niet in een speciale stemming te brengen. Je kunt deze oefening iedere keer herhalen als je daar behoefte aan hebt. De oefening vraagt er wel om dat je ontspannen kunt zitten en niet gestoord mag worden.